Strona maratonu
Dział poświęcony imprezom - Maraton i Półmaraton Wrocławski
 
 
Magdalena Krause-Pietkiewicz:3 września w Hotelu InVite odbyła się konferencja prasowa dotycząca 33. PKO  Wrocław Maratonu, który rozpocznie się 13 września o godz. 9.00.

W roli prelegentów wystąpili – Piotr Mazur, dyrektor Biura Sportu, Turystyki i Rekreacji Urzędu Miejskiego Wrocławia; Michał Błociński, dyrektor Młodzieżowego Centrum Sportu Wrocław oraz Wojciech Gęstwa, dyrektor Wrocław Maratonu. Gospodarze przedstawili najważniejsze sprawy związane z organizacją imprezy. 
 
Podczas konferencji głos zabrała również Małgorzata Czerwińska, dyrektor Regionalnego Oddziału Detalicznego PKO Banku Polskiego we Wrocławiu. Przedstawicielka sponsora tytularnego zachęcała do wzięcia udziału w akcji charytatywnej banku "biegnę dla Wojtusia" oraz w PKO Biegu Charytatywnym, który startuje 19 września. O wspólnej inicjatywie Biegu Piastów i Wrocław Maratonu, czyli o Koronie Dolnego Śląska w Maratonach, opowiadał Dariusz Serafin, komandor Biegu Piastów. Z kolei Owidiusz Kowalczyk, szef Hotelu InVite zdradził przepis na smaczne danie dla maratończyka o nazwie Maratoński Makaron, które można od dziś zamówić w hotelowej restauracji Melancholia.


Przypomnijmy, że 33. PKO Wrocław Maraton startuje 13 września o godz. 9.00 ze Stadionu Olimpijskiego we Wrocławiu. Zawodnicy mają do pokonania jedną pętlę ulicami Wrocławia o długości 42,195 km. I równo 6 godzin na ukończenie biegu.
 
 
{moscomment}