Wroclaw Maraton 2019 - top
Start
FALENICA 2018/2019
Menu główne
Start
Trening
Wyniki
Galeria zdjęć
Zdrowie
Kalendarz
TV MARATOŃCZYK
Maratony Zagraniczne
Biegi Ekstremalne
Biegi na Orientację
Rajdy
Ciekawostki
Historia
Archiwum
Bieganie w reklamie
Narty Biegowe
K2
Triathlon
Ogłoszenia
Testy Sprzętu
Kontakt
Najbliższe Imprezy
IV Bieg Jedności Kaszubów
Marzec 16, 2019 (11:30)

I Międzynarodowe Mistrzostwa Polski w...
Marzec 23, 2019 (10:00)

Runmageddon Wrocław 13/14.04.2019
Kwiecień 13, 2019 (08:00)

XII Półmaraton Dąbrowski ArcelorMitta...
Kwiecień 14, 2019 (11:00)

Runmageddon Ełk 01/03.05.2019
Maj 1, 2019 (08:00)

Garmin Ultra Race Myślenice 2019
Maj 4, 2019 (05:00)

Runmageddon Kraków 11/12.05.2019
Maj 11, 2019 (08:00)

IV KRS FORMOZA ULTRAMARATON KASZUBSKI
Maj 18, 2019 (11:00)

10K Run Series Olsztyn 2019
Maj 19, 2019 (09:00)

Pełny Kalendarz
Dodaj Imprezę
Kalendarz Imprez
Styczeń 2019 Luty 2019 Marzec 2019
Po Wt Śr Cz Pi So Ni
Tydzień 5 1 2 3
Tydzień 6 4 5 6 7 8 9 10
Tydzień 7 11 12 13 14 15 16 17
Tydzień 8 18 19 20 21 22 23 24
Tydzień 9 25 26 27 28
Dodaj nowe zdarzenie Dodaj nowe zdarzenie
Półmaraton Warszawski - 2019 - pion
Półmaraton Warszawski - 2019 - middle

Warsztaty "Sportowa Kuchnia" by BodyKinetic już 23-24.03. 2019 w Warszawie
07.02.2019.

Rejestracja na warsztaty i regulamin
Strona RUNNING.CHEF
Strona warsztatów

Image

ZAPRASZAMY NA WYJĄTKOWE WARSZTATY ŻYWIENIOWE W PROFESJONALNYM STUDIO - AKADEMII KULINARNEJ! To jedyna taka okazja!!! Taniej w pierwszym terminie :) 

O tym, że żywienie jest niezwykle istotne w sporcie, nie trzeba nikogo przekonywać. To oczywiste. Wielu zawodników uprawiających sporty wytrzymałościowe, szczególnie te wielogodzinne przekonało się, jak wielką cenę trzeba nie raz zapłacić za błędy i "eksperymenty" żywieniowe. Właściwie każdy podejmujący takie wyzwania ma na swoim koncie takie doświadczenia.

Co zrobić, żeby Twój żołądek nie zastrajkował na zawodach. Jak jeść przed treningiem aby Twój potencjał energetyczny buzował jak gulasz pod pokrywką garnka. Czy wreszcie jak przypalić... ale podeszwy Twoich "startówek" na ostatnich metrach zawodów. To, a właściwie dużo więcej usłyszysz, spróbujesz, poznasz i sam wykonasz na naprawdę unikalnych warsztatach ze Sportowej Kuchni. Zobaczysz i będziesz mógł doświadczyć rozwiązań kulinarnych i patentów, które być może pozwolą Ci przetrwać kolejną godzinę na sportowym szlaku.

Nasz MASTER kuchni, który poprowadzi warsztaty to Maciej Dombrowski - zwycięzca i aktualny rekordzista Biegu Rzeźnika. Wyjątkowa postać.

Projekt RUNNING.CHEF

Maciej Dombrowski – running.chef

Zawodowy szef kuchni. Jednocześnie zawodnik i trener. Medalista mistrzostw Polski w kolarstwie MTB. Były członek kadry narodowej MTB. Uczestnik mistrzostw Europy i Świata w kolarstwie górskim. A aktualnie jeden z czołowych biegaczy ultra w Polsce. W przeszłości zajmował się kolarstwem górskim zawodowo, jednak z różnych względów wylądował w Norwegii i przerwał przygodę ze sportem.

Los chciał, że jedyną możliwą opcją pracy była praca w hotelu, a dokładniej w kuchni. Na szczęście już od dziecka lubił eksperymentować z różnymi potrawami. Po kilku latach ciężkiej pracy, tysiącach godzin, setek kilogramów obranych i pokrojonych warzyw oraz awansów został szefem kuchni restauracji obsługującej 500 osób. W międzyczasie wrócił do sportu i za namową kolegi spróbował swoich sił w biegach ultra. Przerwa od sportu i ciężka praca tylko wzmocniły jego charakter i pozwoliły na nowo czerpać z tego przyjemność. Aktualnie łączy swoje dwie wielkie pasje czyli sport i gotowanie... i tak właśnie powstał running.chef

"Chciałbym się dzielić wiedzą, którą nabyłem pracując z szefami kuchni oraz kucharzami różnych narodowości oraz pokazać, że samemu można przygotować proste, szybkie i wartościowe posiłki, które zarówno pozwolą wykonać założony plan treningowy jak i uratują nieraz przed “zgonem” na trasie 100 kilometrowego biegu"

"Mówi się, że chudemu kucharzowi się nie ufa, ale ja próbuje złamać ten stereotyp :)"

Warsztaty "Sportowa Kuchnia" to kilka godzin praktycznych zajęć przygotowywania dań z zawodniczego menu. W programie uczestnicy znajdą propozycje dań przed treningowych, które nie obciążają żołądka, a także kilka prostych po treningowych napojów regeneracyjnych.

A to wszystko okraszone historiami ze startów i cennymi radami fachowca. Atutem prowadzącego Maćka Dombrowskiego jest fakt, że jest profesjonalistą zarówno w kuchni jak i na treningu i zawodach. Czego efektem są wyniki. Pod jego czujnym okiem, samodzielnie, przygotowane zostaną poszczególne dania.

Warsztaty "Sportowa Kuchnia" to wspólne gotowanie na 12 indywidualnych stanowiskach w nowocześnie wyposażonym studio pod okiem profesjonalisty.

Na każdego uczestnika warsztatów czeka:
- fachowa wiedza i doświadczenie prowadzącego,
- menu przygotowane pod kątem dyscyplin wytrzymałościowych,
- menu głównie roślinne, bez mięsa i ryb (choć włoskie parmegiano pobudzi nie jeden kubek smakowy :)
- świeże produkty wysokiej jakości do przygotowania potraw z menu,
- wspólny posiłek przygotowanych potraw,
- nie możemy zapomnieć o pachnącej kawie z ciastkiem przygotowanym własnoręcznie przez prowadzącego!
- indywidualne i profesjonalnie wyposażone stanowisko pracy,
- serwis sprzątania stanowisk roboczych podczas zajęć oraz po konsumpcji, dzięki czemu skupisz się tylko na tym co najważniejsze i przyjemne,
- niespodzianki, ale nie powiemy jakie bo... wtedy przestaną być niespodziankami :)
- 5 godzin zajęć,
- fartuch "na zawsze",
- A na zakończenie certyfikat uczestnictwa w warsztatach (żeby się pochwalić znajomym ;-)).

W menu m.in.:
* Komosa ryżowa z warzywami
* Ryż curry z bakłażanem i batatami,
* Krem z batatów,
* "Imbirowy dopalacz"
* "Bananowy kop"
* Pasta z oliwek i inne "tajne" patenty running.chef
 
Koszt udziału w warsztatach:

350 zł (obowiązuje przy rejestracji do dn. 28.02.2019 r.)
420 zł (obowiązuje przy rejestracji od dn. 01.03.2019 r.)

Nasi PARTNERZY:

North Coast
My Spring Energy
Wyższa Szkoła Rehabilitacji w Warszawie – kierunek dietetyka
Maratończyk.pl
MTB XC PL - MTB XC PL
Wydawnictwo Buk Rower - Buk Rower - książki sportowe i motocyklowe
Akademia Kulinarna - Let's GoCook - Go Cook

Ze względu na kameralny charakter warsztatów i ich praktyczną formę ilość miejsc jest ograniczona.

O przyjęciu na warsztaty decyduje kolejność zgłoszeń, wypełnienie formularza rejestracyjnego i wniesienie opłaty zgodnie z instrukcją.

Więcej informacji:
tel. 693461446
Ten adres email jest ukrywany przed spamerami, włącz obsługę JavaScript w przeglądarce, by go zobaczyć

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
 
 
 



  Bądź pierwszym który skomentuje
RSS komentarzy

Napisz komentarz
  • Komentarze można zamieszczać bez wcześniejszego zalogowania.
  • Pamiętajcie o poprawnym wpisaniu kodu uwierzytelniającego.
  • Redakcja zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających ewidentnie kulturę wypowiedzi.

Imię:
Komentarz:

Kod antyspamowy:* Code
Chcę być powiadamiany emailem o dodaniu nowych komentarzy

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
Kalenji
Maratończyk na FB
maratonczyk
 
Bieg Niepodległóści - Kostka
Bieg Konstytucji - Film
Bieg Powstania - FILM
Youtube
Polskie Maratony
Ostatnie komentarze
Jestem absolwentem VI LO im. Reytana w Warszawie z 1985r..To ja podawa...
więcej...
przez Lądolód Arktyczny

Tak, niedługo ponownie zostaną uruchomione. Trwają prace administracyj...
więcej...
przez Maratończyk.pl

Witam. Czy jest opcja, aby zobaczyć gdzieś galerie z tego wydarzenia ...
więcej...
przez Przemek

Dobrze pamiętam go z Gymnasionu i pozostałych przekształceń klubu.
więcej...
przez Kamyk

@Konrad, zgodnie z regulaminem numery startowe są przypisane do nazwis...
więcej...
przez Karol

W 1983 r., Elvis Presley odwiedził VI LO im. Reytana w Warszawie
więcej...
przez Czesław Mobutu

a o co włąściwie chodzi? Przeciez nawet gdy biegnie inna osoba to star...
więcej...
przez Konrad

Półmaraton Warszawski - 2019 - pion
K2 - Dział Górski
1
© 2019 MARATOŃCZYK
Untitled Document